Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts

About friendship with Susan

Hey lieverds in een live Facebook video op mijn Happy Susan blog Facebook pagina sprak ik al eens over vriendschap in mijn leven. Vriendschap is iets dat niet altijd even vanzelfsprekend is of was. Vriendinnen komen en gaan en zijn vaak niet blijvend. Toch ben ik enorm dankbaar voor al die mooie contacten die ik in mijn leven heb (gehad). Vandaag een blogpost over vriendschap.

Vroeger toen ik nog jong was (lagere school leeftijd), heb ik vaak vriendinnetjes om me heen gemist. Opgegroeid in een zakenwijk in Maastricht met veelal alleen kantoorpanden en maar enkele kinderen die in de buurt woonden. Natuurlijk had ik wel vriendinnetjes op school, maar omdat ik verder weg op school zat zag ik ze veelal alleen op school. Ik heb wel een broer die maar anderhalf jaar ouder is, dus geen groot leeftijdsverschil. Wij speelden ook wel vaker samen, maar toch is dat anders als een vriendinnetje in de buurt.

In de loop der tijd heb ik geleerd dat bij mij vriendschappen komen en gaan. Soms duren vriendschappen wat langer, maar meestal komt er ook wel weer een tijd dat we uit elkaar gegroeid zijn. Als je ouder wordt ga je ervaren dat het eenzame gevoel dat je als kind had, mag omzetten. Alleen zijn betekent namelijk niet dat je je eenzaam hoeft te voelen.

Ik ben veel alleen, maar ik voel me niet eenzaam (zoals ik me vroeger als kind voelde). Ik ben iemand die veel op zichzelf is en enorm veel houdt van haar eigen gezelschap. Ik heb geleerd mijn eigen beste dinnetje te zijn. Ik kan echt enorm genieten van Me-time en mis dat zelfs als ik met manlief op vakantie ben ;). Lekker uren lang een boek lezen in de tuin of lekker wandelen in het bos al affirmaties opzeggend. Ik kan er echt van genieten.

Natuurlijk kan ik ook enorm genieten van leuk gezelschap. Gewoon al van het samen zijn met manlief, mijn maatje. Soms is samen zijn in stilte al genoeg. Manlief is niet zo spraakzaam als hij alleen met mij is. En ook al vind ik dat wel eens moeilijk, maar als ik druk pratende mensen zie ben ik dankbaar dat mien menneke lekker rustig is.

Samen zijn met dochterlief is ook iets waar ik enorm van kan genieten. Ik zie haar natuurlijk niet meer zo vaak sinds ze vijf jaar geleden is gaan samenwonen. Maar als we ons zien is het gewoon heel fijn. We hebben al wandelend diepgaande gesprekken of soms gewoon thuis zittend op de bank. Ook is het leuk om samen leuke dingen te doen. We hebben allebei maar beperkte energie en het is toch wel heel fijn dat de ander dat weet en herkent.

Ook met mijn moeder heb ik een fijn contact. We zien elkaar niet zo vaak hoor, maar hebben altijd wat te vertellen. Met haar kan ik ook mijn pad van bewustwording delen. Wat dat betreft heb ik altijd heerlijk mezelf kunnen zijn. Dat is wel enorm fijn om op te mogen groeien met een ouder die je gewoon accepteert en respecteert. Met mijn vader heb ik ook wel een fijn contact hoor, maar dat is over koetjes en kalfjes ;).

En ook al heb ik wel moeite ermee als er weer vriendschappen uit mijn leven verdwijnen. Toch is het is ook heel bijzonder dat er keer op keer weer andere mensen op mijn pad komen die bij me passen. Zoals jullie weten is Jacqueline op mijn pad gekomen. Jullie hebben vast onze allereerste passessie samen gezien met de tweede lichting van de wintercollectie van 2018. Dat was de allereerste keer dat we elkaar ontmoet hebben. Die ontmoeting hebben jullie live kunnen meemaken. En ook onze andere live passessies is heel gezellig om te zien, we lachen ons wat af. Ze is mijn passessie sidekick geworden en samen hebben we veel plezier.

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en is het zo fijn om gewoon heerlijk jezelf te kunnen zijn met elkaar. Samen wandelen in het bos is ook enorm fijn, dat is echt genieten. Vandaag hadden we onze tweede wandeling met elkaar en we hopen dit op zeer regelmatige basis te gaan doen. En ook al schelen onze kids zich twintig jaar, toch voelt het niet alsof we mijlen ver van elkaar af liggen. Door onze nah (niet aangeboren hersenletsel) hebben we veel raakvlakken. En beiden zijn we heerlijk positief ingesteld.

Dus lieverds geniet van het leven met de liefdevolle mensen om je heen. Kijk niet naar het gemis, maar kijk naar al het moois dat op je pad komt. Soms ben je gewoon uitgeleerd met elkaar en dan is het belangrijk om de tijd te koesteren die je met elkaar hebt mogen delen. Wees dankbaar voor alle levenslessen, wees dankbaar voor de lieverds die je omringen. Weet dat er altijd weer nieuwe deuren zich zullen openen. Stap vol vertrouwen door het leven wetende dat wat jij nodig hebt, op je pad komt als de tijd rijp is. Geniet ook heerlijk van Me-time en wees je eigen beste dinnetje.

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Reply Corine

  Lieve Susan, weer een o zo waar blog, kan genieten van gezelschap maar ook zo erg van me time, heerlijk gewoon. Knuffels Corine

  9 september 2019 at 19:54
 • Reply Jacqueline Aarts

  Hoi lieverd,
  Weer een super mooie blog en ik voel me nu wel ff heel bijzonder. Blij dat ik je dinnetje mag zijn. En ja, alles wat je schrijft klopt. Ik ben zelf graag alleen en ik geniet daar ook van, vooral omdat die momenten schaars zijn. Was ook weer gezellig vanmiddag. En heel bijzonder hoe je deze blog weer in elkaar hebt gezet. Chapeau ?

  9 september 2019 at 20:22
  • Reply Annelies

   Alleen zijn vind ik ook heerlijk. Ik denk dat we allemaal wel eens rust nodig hebben. Ik kan niet goed tegen drukte. Net bijvoorbeeld waren we uit eten. Het was druk in het restaurant. En toen ik mijn bord leeg had wilde ik het liefst naar buiten rennen moest alleen nog even wachten tot manlief zijn bord leeg had ?. En ja vrienden komen en gaan dat is denk ik wel bij iedereen. Mijn man is wel een blijvertje vandaag al 36 jaar getrouwd. Je heb weer een mooie blog geschreven vandaag. Fijne avond nog.

   9 september 2019 at 21:12
 • Reply Heidi

  Wat mooi hoe het kan klikken tussen 2 mensen. Vriendschap is zo dierbaar???

  9 september 2019 at 20:59
 • Reply Annette Elias

  Zo waar, vriendschap begint bij jezelf. Een ander kan een aanvulling zijn, en heel belangrijk. Soms een klankbord, some genieten van overeenkomsten of juist van verschillen. Maar een ander moet niet een invulling zijn, dan gaat het vaak mis. Ik heb geleerd dat echte vriendinnen kostbaar zijn, de mensen die goed over je spreken als jij er niet bij bent, die loyaal zijn en bij wie je jezelf kunt zijn. Daarvoor hoef je elkaar niet heel vaak te zien. Wat heerlijk dat jij het met Jacqueline zo goed kunt vinden!

  9 september 2019 at 23:29
  • Reply monique den boer

   lieve Susan, wat een herkenbaar blog zeg. Ik vind het ook heerlijknom alleen te zijn en verveel me echt nooit er is altijd wel iets wat me bezig houd een kledingstuk vermaken, een muurtje verven of dat ene lijstje een andere kleur geven dat lijstje met klusjes raakt nooit af maar op de een of andere manier haal ik daar mijn ontspanning uit. Mijn man kan soms hele dagen op de bank liggen en dan films kijken zo heeft ieder zijn ding. Vriendinnen om mij heen hebben is op zijn tijd ook heel fijn maar wat is echte vriendschap? Meestal zijn die echte vrienden op een hand te tellen en daarom zeer kostbaar. En wat jij schrijft Susan sommige zijn er even in je leven om je iets te leren en anderen zijn blijvend. Gelukkig heb ik 3 blijvende vriendinnen . De een zie ik iets vaker dan de ander maar als we elkaar zien is het altijd fijn en gezellig, en zit ik even niet lekker in mijn vel dan zijn ze er voor me maar andersom ook en dat noem ik vriendschap.

   10 september 2019 at 03:50
 • Reply Mina

  Mooi blog weer! Ik heb tijd voor mezelf nodig om goed te kunnen functioneren en een goede moeder te zijn. Heerlijk wandelen met mijn hondje of gewoon thuis lekker frobelen of schoonmaken op muziek (met dansjes en al hihihi). Ook heb ik twee vriendinnen vanaf heel jong heel bijzonder omdat je zoveel hebt meegemaakt met elkaar zijn dat voor mij hele waardevolle vriendschappen. Verder inderdaad vriendinnen komen en gaan en nieuwe mensen die ineens elke dag op mijn lip zitten kan ik niet waarderen dan neem ik afstand. Ben zelf een heel eerlijk typ en mensen met dubbele agenda’s of waar ik geen goed gevoel van krijg hoef ik niet meer in mijn leven. En inderdaad kan het steeds beter met mezelf vinden gelukkig!

  10 september 2019 at 09:11
 • Reply Patricia Lourens

  Hoii lieve Susan; je blog leest weer heerlijk weg, top geschreven. Heerlijk die herkenning. Ook tijdens mijn zomervakantie mistte ik om even alleen te zijn. Alleen douchen was t en dat deed ik rustig aan iedere morgen. Na tegenwind en loslaten en groei vandaag praktisch er tegenaan; flyers maken en ronddelen. Ga zo verder!! Liefs Patricia

  10 september 2019 at 09:20
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.